14 Aralık 2013 Cumartesi

Katar, Qatar; Doha'da olmak bana ne Katar

Gitmeyi planladığımız ilk rotaya gidemeyince, bi de baktık Katar Doha'dayiz.
Abu Dhabiden (hava alanından) ölmüş vaziyette gelince ilk bulduğumuz otele (Coral otel)attık kendimizi. Ilk izlenimlerim etrafta Arap ve Arapça diye bir şey yok, her taraf Pakistan, filipin, Hindistan vb ülkelerden toplama insan ve dil İngilizce. Bir nevi üst ve alt sınıf var ve bunların dilleri de İngilizce ve Arapça. İngilizce konuşuyorsan ya hizmet sektöründe bi eleman ya da turistsin bir Arap değil!
Gittiğimiz otel de aynı sekilde bi kaç Arap müşteri dışında gördüğümüz herkes yabancıydı.
Otel fiyatları 4 yıldızlı olmalarına rağmen fena degildi, bize göre fena değil ama kendi ülke paralarına göre baya bir pahalı. Oteli booking.comdan kahvaltisiz olarak ayırttık ama oraya varıncaya kahvalyı da ilave ettiler. Yüzme havuzu, sauna, masaj sadece kadınlar için bir bölüm vs her türlü aktiviteyi bulabilirsiniz.
Çok çeşit ve zenginlik olmasına rağmen temizlik anlayışları kötü.
Müşteri her şey çalışanlar hiçbirşey mantığı var her yerde.
Çalışan bir Arap göremedim, her yer klimalı. Doğadan böylece intikam alıyorlar. Dışarıda ateş gibi hava ama kapalı alanlar kutuplar gibi soğutulmuş.
Birçok Müslüman gibi müslümanlığı bunlar da yanlış anlamışlar. Saç baş kapalı kadin, kızların elleri ojeli, tırnaklar uzun, ayaklar açık , üst baş en marka kıyafetler. Dikkat çekmek için ellerinden geleni yapıyorlar.  Tıpkı Türkiye'deki pek çok insan gibi sırf çıkar için yapılan hareketler Katar'da da fazlasıyla vardı.
 Yiyecek içecek konusunda Türkiye'den gidenler çok bir şey beklemesinler.
Alışveriş sosyal bir aktivite gibi burda, özellikle bayanların ve erkeklerin uğrak yerleri alışveriş merkezleri. Gündüz dışarıda kimseyi bulamazsınız. Cogu mağaza aksam serinliğinde acıyor mağazasını, işini.
Her tarafta müslümanlığı anlatan, değişik dillere çevrilmiş kitaplar dağıtılıyor ve ayrıntılı bilgi veriyor din adamları.
Insanları sıcakkanlı ve güler yüzlü. Ama sizin da açık göz olmanız lazım. Söyleki odamızı boşaltip otel hesabımızı kapatmaya indiğimizde ödememiz gereken hesabın iki katı kadar bi hesap çıkarttılar. Biz kontrol etmek isteyince detaylı açıklamada hesaba, kahvaltı, yemek, icecek vs ekstra eklenmiş olduğunu gördük. Itiraz edince yaklaşık 300 dolarlık ufak yanlışlarını düzelttiler.
Gezmek için gidilecek bir yer değil, zaten gördüğüm kadarıyla çoğu kişi çalısmaya  gidiyor.
Islam eserleri müzesi , merkezdeki camisi ve cafeleri meşhur. Ayrıca  merkezde Kapalıçarşı'da varı bir çarşısı var ki eski değil ama eski görünsün diye baya bi ugrasilmis.
Birazdan  Yemen'e gidiyoruz ordan socotra adasına . 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder