4 Temmuz 2011 Pazartesi

GREECE ve VOLOS

Simdilerde yasadigim, daha dogrusu evlendikten sonra, Kuba, Turkiye ve diger cesitli illeri gezmeleri sayarsak 2, 3 ay yasadigim sehir olur kendileri.
Kucuk bir sehirdir, iklim, gorsel olarak Izmiri animsatir.
Konum itibariyle Atina ve Selanik sehirlerinin hemen hemen ortasinda bulunur. Renklidir, civi civildir. Gunduz (bazi gunler haric ki henuz ogrenmedim hangi gunler oldugunu) tum magaza vslerin kapali oldugu sahil sehridir. Evet gunduz 3 dedin mi, herkes kapatir is yerlerini, yakindaki cipro agirlikli tavernalara gider, cafelere kosar, ciprolar, frapeler, balik, mezeler havalarda ucusur. Aksam oldu mu, eger olmadiysa millet eve gidip uyur, o yuzden genelde 3 ve 6 arasi kimse aramaz kimseyi olur da uyuyordur diye. Neyse aksam oldu mu nerde bir bar, konser var bizim sabah cafe ve ciproda biraktigimiz canlari orda bulursunuz. Canin birini gormek mi istedi Pako Piko diye sehrin gobegindeki sirin cafeye gidilir, ordaki sevimli calisa ve sahibiyle muhabbet edilir, sonra bakilir ki herkesler orda.
Insanlari kasinti degildir, herkes herkesi tanir, selam verir, tanimazsa da...
tanistigim emen hemen herkes Turkiyeyi bi sekilde gormus, anne, baba ya da mutlaka birilerinin birileri Turkiyedendir. (olmamasi sasirtici olurdu)
44 km uzaginda Pelion dagi bulunur, biz orada yasarik simdi, Pelion baska bir konuuu...

^^denizin kenarinda ufak capli bir yunan sehri. larissa dan 40-50 dk lik bir tren yolculugu ile varilir. büyük bir caddesi ve onu kesen sokaklari canlidir. sehir klasik bir akdeniz sehrini andirir; sahil boyunda cafeler ve ouzeriler dizilidir. hostel bulunmaz, - yani ben bulamadim. bunun yerine geceliği 20€ olan pansiyonlar vardir. klimali ve 2 kişilik olmalari hostellerden daha iyi kılar bu pansiyonlari.

2004 atina olimpiyatlarinin futbol eleme maçlari burda yapılmıştır. o zamandan kalan bir information center bulunur. ama yeri otobus garinin (limandan da otede) karşisindadir. ucretsiz internet, yunanistan broşurleri bulunur.

tren gari ise eski olmasina ragmen pırıl pırıldır. işlenmiş ahşaplarıyle güzel bir görünüme sahiptir. der eksi sozluk.son anektod ise sahilde, deniz ticaret müdürlügü gibi bir yerde büyük bir kıbrıs tabelasi gorunmektedir. tabelada üst tarafından akan kanların yanında 3 ayrı dile "türkler kıbrıstan elinizi çekin" yazmaktadir. türk oldugumuzu soylemedik ama pek hoş karşılanmayabilirdik galiba.^^ demis bir Eksi sozluk yazari.
web adresi http://www.volos.gr

Volos ve civarindan bikac fotooo






Volostaki ilk gunlerimde daha tek kelime Yunanca konusamazken, Bi cafeye gittik, bi baktim kulagima tanidik sesler geliyor. Dikkatli dinleyice aaa Aynur Doganmis calan, sonra cafe sahibiyle muhabbet ... Aynur hastasiymis kendisi :)



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder